Ny artikel på Videnskab.dk: Hvad er samfundssind?

Ét bestemt ord spiller en mindst lige så stor rolle som ‘corona’ og ‘krise’ i den offentlige samtale: Samfundssind. Alle, fra statsministeren til oppositionen og fra dronningen til almindelige borgere på sociale medier, er enige om, at tiden kalder på, at vi står sammen, løfter i flok og udviser samfundssind. Men hvad er samfundssind egentlig? 

Det har jeg forsøgt at give et svar på i denne artikel på Videnskab.dk, hvor jeg diskuterer begrebet ‘samfundssind’ ud fra den argentinske filosof Ernesto Laclaus diskursteori og viser, at ‘samfundssind’ er en tom betegner, der fungerer som nodalpunkt for en ækvivalenskæde af forskelligartede momenter, der stabiliseres af dets konstitutive udenfor.

Eller lidt kortere: Samfundssind er det, der ikke ikke er samfundssind. God læselyst.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.